Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент

...
 Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент
Коментари Харесай

Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете

 Разследващите работят се по всички вероятни версии за нелепия случай

Собственикът на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете, е арестуван за 24 часа. Това сподели на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно произвеждане за случая с простреляното дете в село Арбанаси, при който му е породена междинна телесна щета, оповестява Българска национална телевизия.

Не са взети нужните ограничения за сигурност и огнестрелното оръжие не е съхранявано по плануваните за това правила, заяви Шабов.

Разследващите работят се по всички вероятни версии за нелепия случай.

" Взети са натривки на всички присъстващи лица, назначени са експертизи, продължава да се работи по случая. Детето е в положително положение и няма заплаха за живота му. Присъстващите лица на случая са били към 15-16, досега са разпитани към 10 лица ", разясни прокурор Шабов.

Той посочи, че следва да бъде повдигнато обвиняване по преценка на наблюдаващия прокурор. Родителите не носят наказателна отговорност, само че носят гражданска такава. Наказанията, които се плануват за тези закононарушения са до 6 години затвор - за първото и от 3 до 10 години затвор - за второто.

Сред гостите са били и брачната половинка на народния представител Явор Божанков и двете им деца, оповестява бТВ. Именно едно от децата на Божанков - по-големият му наследник, който е на 11 години, е простреляло другото дете в крайници.

Събитието е било в относително стеснен кръг - 15-16 възрастни. Имала е няколко деца, които са си играли. На скамейка е било оставено оръжие без контрол. То е легално притежавано и записано. Предстои да се вземат и нови доказателства и отпечатъци, с цел да може да се наблюдава точно по какъв начин и за какво се е стигнало до това оръжието да бъде оставено без контрол в наличието на деца.

От прокуратурата прибавиха, че се проверяват всички версии, като главната е точно, че при игра децата са намерили револвера и едно от тях е стреляло.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР